Facebook Toestaan Niet toestaan

MO 13 wint ook de vijfde wedstrijd op rij en houden ook nu weer de nul.

16 april 2023 9:00

Jappie Borger

Zaterdag 15 april kwam Roden op bezoek bij de Groen Gelen van de Bosk. Reeds 2 keer eerder werd er tegen de MO 13 van Roden gespeeld. Beide wedstrijden, een oefenwedstrijd en eentje in competitie verband werden gewonnen . Echter het waren zeker geen gemakkelijke zeges. Dus zeker geen tegenstandster die men mocht onderschatten. Iets waar Janko en Sander de meiden zeker op had gewezen in de voorbereiding op deze wedstrijd.
Ook vandaag waren de meiden de bovenliggende partij. Al moet er bij gezegd worden dat de Harkemaster meiden zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen speelden.
In de eerste helft waren er toch mogelijkheden genoeg om de score te openen. Misschien wel de beste in de eerste helft voor Melissa. Zij schoot een bal prima op goal. Alleen stond er een keepster bij Roden in het doel die deze bal prima redde. Hierdoor was de logische 0-0 bij rust verklaarbaar.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld. De Harkemaster meiden hadden nu de wind in de rug en bleven de druk op de verdediging van Roden houden. Er kwamen ook een aantal mooie kansen. Eentje was er van een goed spelende Lissanne Hiemstra vandaag echter de 0-0 bleef nog steeds staan. De ban werd gebroken een kleine 10 minuten voor tijd. Het was de andere Lissanne die voor de 1-0 voorsprong tekende.
En wat voor eentje. Van een metertje of 18 schoot zij de bal snoeihard in de kruising. Een bal die de keepster van Roden alleen maar voorbij hoorde komen. Voor lissanne, die niet haar beste wedstrijd speelde een bekroning voor haar harde werken iets wat zij altijd blijft doen. In de laatste 10 minuten kwam de voorsprong geen moment meer in gevaar. Het bleek ook nu weer dat de MO 13 kan leunen op een ijzersterke verdediging. Want alweer werd de 0 gehouden.
Met een score van 15 punten uit 5 wedstrijden ziet het er goed uit in de strijd om het kampioenschap. De eerste 4 teams zitten dicht bij elkaar. Zodat er iedere wedstrijd weer fel en scherp gespeeld zal moeten worden. Iets wat aan Janko, Sander en Alberta zeker toevertrouwd is.