Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Home

Home

Harkema-Opeinde groeit naar recordaantal seniorenteams

1 juli 11:15  Het was al enkele jaren wikken en wegen, maar het komende seizoen is het eindelijk zover: Harkema-Opeinde gaat met vijf mannen seniorenteams de competitie in. Tel daarbij op het dameselftal dat het zesde seizoen in gaat, en de beide zeventallen die op vrijdagavond actief zijn (mannen 45+, vrouwen 35+) en dan komen we tot de slotsom dat er nog nooit zoveel senioren actief zijn geweest in het groen en geel als heden ten dage. Een fraaie ontwikkeling in een tijd waarin de animo voor de voetbalsport vrijwel overal onder druk lijkt te staan.meer »

51x gelezen

Harkema-Opeinde gastheer beslissingswedstrijd Friese Boys-Westerkwartier

15 juni 12:00  Wie speelt volgend seizoen in de vierde klasse? Dat is de vraag die morgenmiddag tijdens de wedstrijd Friese Boys-Westerkwartier boven sportpark De Bosk hangt. Een antwoord is vooraf niet te geven. Zeker is dat er niet gekeken kan worden naar onderling gespeelde duels uit het verleden. Die zijn er namelijk niet. Dat is ook niet zo vreemd. Westerkwartier werd pas in 2019 opgericht uit een fusie tussen het zaterdagse vv Boerakker en het zondagse SVMH uit Niebert. De eerste twee seizoenen waarin de fusieclub actief was werden niet afgemaakt. Beide keren was men ingedeeld in de Noordoost Fries getinte vijfde klasse C. Dit seizoen volgde een overplaatsing naar 5D, een klasse waarin bijna de helft van de deelnemers uit de stad Groningen afkomstig is. Een kampioenschap zat er niet in, maar over het geheel gedijde Westerkwartier prima in deze stadse sferen. Wat met name opvalt is het enorme aantal doelpunten dat door de Groninger provincialen werd gescoord. Liefst 85 keer werd er gedoelpunt in 20 wedstrijden. Het spreekt voor zich dat er her en der behoorlijke inmaakpartijen plaatsvonden bij wedstrijden van Westerkwartier. Potetos bijvoorbeeld werd met een 11-0 nederlaag op zak terug naar huis gestuurd, Groninger Boys kwam er met 13-0 nog minder vanaf. Met spelers als Rense Dijk, Martijn Kuiper, Wietse Venema en Willem Pieter Wouda herbergt de drie jaar oude club meerdere spelers die gemakkelijk het net kunnen vinden. meer »

42x gelezen

Vizier Harkema-Opeinde op volgend seizoen na verlies tegen V en V’68

5 juni 15:00  Het seizoen zit er voor Harkema-Opeinde 1 op. Het gewenste scenario waarbij Harkema via een achterdeurtje nog de nacompetitie in kon kreeg geen gestalte. Dit zat er eigenlijk ook geen moment in. Al vroeg bleek dat Kootstertille in Ternaard gewoon een driepunter zou behalen. Daarnaast deed ook Harkema zelf niet wat het moest doen. Het oogde alsof de pijp na een grillig seizoen leeg was. V en V’68 kon zodoende met een 0-1 zege aan de haal gaan in een partij waarbij de term ‘zomeravondvoetbal’ niet misstaat.meer »

54x gelezen

Harkema-Opeinde 1 hoopt op wondertje op de laatste speeldag

3 juni 10:45  Morgenmiddag alweer de laatste competitiewedstrijd voor Harkema-Opeinde 1. De laatste keer dat we aan de laatste competitieronde toe kwamen was op 25 mei 2019. Harkema-Opeinde versloeg die zonnige zaterdag VCR met 2-1 en pakte zo de derde periodetitel. Stiekem wordt in Harkema gedroomd van een herhaling van dat scenario. Er is alleen een heel belangrijk verschil in vergelijking met toen: deze keer is Harkema afhankelijk van de resultaten op andere velden. Hoe dan ook zal Kootstertille een uitglijder moeten maken in Ternaard. Dat is overigens iets voor later zorg. Prioriteit nummer 1 is dat “De Heide” eerst de eigen wedstrijd in een overwinning om gaat zetten. Dat wordt nog lastig genoeg. Op visite is V en V’68 uit Garyp. Wie de balans ziet van de onderling gespeelde wedstrijden zal snel met de conclusie komen dat Harkema een makkie aan de bezoekers krijgt. De voorgaande 6 ontmoetingen werden allemaal gewonnen door de vandaag in de zwarte door Speak gesponsorde shirts spelende groengelen. Wie al deze 6 wedstrijden heeft gezien zal een genuanceerdere kijk op de zaken hebben. Harkema had de handen altijd aardig vol aan V en V’68 en kreeg regelmatig meer dan het toekwam. In de heenwedstrijd dit seizoen was dat niet het geval. Op 2 oktober 2021 won Harkema-Opeinde aan De Buorren in Garyp met 1-2. Die uitslag suggereert een spannende partij. Dat was het geruime tijd niet. Tot de 80ste minuut speelden de Harekieten een gewonnen wedstrijd. Omdat Harkema het naliet om de partij eerder in het slot te schieten en V en V hulp uit onverwachte hoek kreeg, werd het in de slotfase nog spannend. Uiteindelijk gingen de punten zeer verdiend mee naar het Harekietenland.meer »

54x gelezen

Harkema-Opeinde ontglipt Kootstertille in blessuretijd

30 mei 11:00  De ongeslagen reeks van Harkema-Opeinde is dit weekeinde gegroeid tot 7 wedstrijden. De loodzware uitwedstrijd tegen streekgenoot SC Kootstertille werd met 2-3 gewonnen. Met die score kwam de op de titel jagende thuisclub er sneu vanaf. Terwijl De Tille in de slotfase een handvol keren dicht bij de 3-2 was, sloeg Harkema in de zesde minuut van de blessuretijd toe. Niemand aan Harkemaster zijde die zich hier schuldig over voelde. De groengelen zijn er dit jaar regelmatig bekaaid vanaf gekomen. De zege aan de andere kant van de brug voelde daardoor enigszins als gerechtigheid voor de voor elke grasspriet vechtende Harekieten.meer »

32x gelezen

Belangen groot bij SC Kootstertille-Harkema Opeinde

27 mei 11:00  Nog twee speelronden en dan zit de competitie er op. Het gaat er nu echt om spannen. Wie zo door de noordelijke voetbalcompetities heen bladert zal concluderen dat er dit weekeinde weer legio ontmoetingen op het programma staan waarbij de belangen enorm zijn. Zo ook het duel in klasse 4B tussen SC Kootstertille Harkema Opeinde. Een derby uiteraard, maar ook een wedstrijd tussen twee ploegen die de wind er de laatste weken aardig onder hebben.meer »

78x gelezen

Aanstaande zaterdag D-Day voor Harkema-Opeinde 3

25 mei 13:00  De foto bij dit bericht is gemaakt op 26 mei 2018. Op die dag werd Harkema-Opeinde 3 kampioen van de reserve zesde klasse door in een zinderend duel Drogeham 2 met 3-4 te verslaan. Aanstaande zaterdag – bijna exact 4 jaar later - kan er als het een beetje meezit weer een kampioensfoto van het derde elftal worden genomen. Deze keer is de inzet de titel in de reserve vijfde klasse.meer »

75x gelezen

Harkema-Opeinde draait zich met zevenklapper warm voor kraker

22 mei 14:00  Harkema-Opeinde heeft de goede reeks waaraan het al wekenlang bezig is dit weekeinde een prima vervolg gegeven. Het tot zaterdag voor Harkema onverslaanbare Birdaard werd met een 7-1 nederlaag op zak terug naar huis gestuurd. De thuisploeg liet bij vlagen heel aardige dingen zien, al kreeg het hier ook ruimschoots de gelegenheid toe van de zeker in het laatste halfuur uitgeblust ogende Burdaarders. Volgende week kan “De Heide” op aanzienlijk meer tegenstand rekenen als aan de andere kant van de brug de wedstrijd wordt gespeeld waar al wekenlang reikhalzend naar uit wordt gekeken: de kraker SC Kootstertille-Harkema Opeinde.meer »

35x gelezen

Harkema-Opeinde alleen gebaat bij winst tegen FC Birdaard

20 mei 11:00  Nog twee weken en dan zit de voetbaljaargang erop. Of krijgt het seizoen nog een staartje? Dit is een vraag die bij veel ploegen in deze tijd van het jaar leeft. Zo ook bij Harkema-Opeinde. De thuisploeg van vanmiddag liep vorige week in Opende averij op door met 1-1 gelijk te spelen. Ondanks dat zeker niet beschamende puntenverlies zijn de kansen op de derde periodetitel allerminst verkeken. De uitgangspositie blijft hetzelfde. Alles winnen en dan zien hoe de vlag er bij hangt over een week of twee. meer »

48x gelezen

Nieuwe uit tenues SPEAK.NL levert het tweede uit bij Ropta boys terechte 3 punten op.

19 mei 17:00  Gestoken in het volledig nieuwe tenue van SPEAK.NL trad het tweede woensdagavond aan in Oosternijkerk. Tegenstander Ropta boys verkeerd nog in degradatienood. Na afloop van deze wedstrijd is dit nog steeds zo. Harkema Opeinde won de uitwedstrijd met 1-2. meer »

25x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!