Facebook Toestaan Niet toestaan

Mo15 verliest van SC Joure

28 januari 2024 21:15

Het begin van Joure was sterk, Joure had grote meiden met meer fysieke kracht dan onze meiden.
Ook de eerste kansen waren voor Joure. Gelukkig stond het verdedigingsblok van onze meiden goed.

Onderandere Sanne, Yfke en ook de backs Jantiene en Lisanne Hiemstra stonden goed te voetballen. Toch kwam Harkema 1-0 achter, uit het niets viel een bal tussen de laatste linie en de keepster deze werd beheerst afgemaakt door Joure. Harkema bleef goed opbouwen van achteruit en het middenveld met Noa, Ylse en Ciara kregen de meiden steeds meer controle en ook hierdoor viel de 1-1 een hard schot van Noa werd in de rebound prima binnen getikt door Afke.
Zo werd er gerust met een 1-1 tussenstand. De tweede helft zagen de vele toeschouwers een beter Harkema dan de Jouwster meiden. Harkema drong Joure ver terug tot op eigen helft. met Ciara meer centraal voor Melissa die het moeilijk had met het fysieke spel van Joure. De 2-1 viel uit een ongelukkig moment een uitval van Joure werd via Tessa achter de goed keepende Gerdina geschoten enzo stond het in eens totaal tegen de verhouding in 2-1 voor Joure. Harkema probeerde uit alle macht de 2-2 te forceren Tanja werd er bij in de spits gezet voor Eliza die hard had gewerkt. Maar de gelijkmaker wilde niet vallen. Al werden er wel kansen gecreëerd.
Drie minuten voor tijd zette een goed spelende Noa de hardwerkende Eline voor de keepster, maar deze bal werd knap gepakt door de keepster van de Joure.
De eindstand werd dus een 2-1 nederlaag. Helaas niet gekregen wat we hadden verdiend.
De technische staf heeft wel weer veel dingen gezien waar op voort kan worden geborduurd en waren ondanks de nederlaag zeker tevreden over het vertoonde spel, volgende week en dan hopelijk weer met Lisanne Elzinga en Ferea in het team wacht de wedstrijd tegen Veendam
Deze wedstrijden staan altijd garant voor spanning en goed voetbal.
Dus iedereen is weer welkom zaterdag aanstaande om 11.00 op sportpark de Bosk.