Facebook Toestaan Niet toestaan

Overzicht rest-senioren: 100% score!

7 oktober 2020 11:00

Klaas Dijkstra

Over de wedstrijden van Harkema-Opeinde 1 en de vrouwen heeft u inmiddels alles kunnen lezen. Er waren nog 3 teams die in actie kwamen.

Te beginnen met het tweede, dat het thuis opnam tegen Ropta Boys 2. Deze ploeg had midweeks Blauw Wit met 2-0 verslagen, een elftal waar Harkema een week geleden nog met 5-1 van verloor. Dan zou je zeggen dat Ropta Boys een makje zou hebben aan Harkema-Opeinde. In de voetballerij gaat deze logica gelukkig niet op. In de 8ste minuut zette Geert van der Tuin de thuisploeg vanuit een strafschop 1-0. Na 25 minuten kwamen de kleibewoners langszij, maar nog voor de helftwisseling herstelde Harkema de schade. Opnieuw vanuit een penalty. Dit keer was Kevin van der Meulen de schutter. De marge bleef na de pauze lang 1, maar met nog tien minuten op de klok stelde Geert van der Tuin de zege veilig door een prachtige voorzet van Egbert Borger koppend af te ronden. De eerste competitiezege van Harkema 2 werd zo een feit.

Harkema-Opeinde 3 speelde de topper tegen Drogeham 2, een ploeg die net als Sikko Pander c.s. nog ongeslagen was. Voor de wedstrijd tenminste, want na de wedstrijd waren de Hamsters dat niet meer. Het derde nam middels een 0-3 zege de punten mee van sportpark It Doltsje. Jesse Nicolai en Kevin Hoeksma (2x) verzorgden de productie. Samen met Be Quick Dokkum 6 gaat Harkema 3 momenteel aan kop in de reserve vijfde klasse. Een veld verder was ook het vierde succesvol in Drogeham. De ploeg van het technisch duo Hoeksma-Van Laanen won met 1-2 van Drogeham 4. Freerk Boltjes opende hier de score. Nadat de geel-roden langszij kwamen, forceerde Ate Hamstra de beslissing.
Een goed, nee….beter gezegd een prima weekend voor de seniorenteams van Harkema-Opeinde.