Facebook Toestaan Niet toestaan

Harkema-Opeinde O19 vertrekt met driepunter uit Garyp!

25 april 2022 21:45

Klaas Dijkstra

Harkema-Opeinde O19 speelde vanavond de zevende wedstrijd van de voorjaarsreeks. Na de nederlaag tegen Heerenveense Boys negen dagen geleden herpakte de formatie van het technisch trio Van der Heide-Wouda-Schievink zich goed. De leeftijdsgenoten van V en V werden met 1-3 verslagen.

Het was aan De Buorren in Garyp geen hoogstaande partij. Het fysieke voetbal vierde hoogtij. Niet zo heel ver voor de rust opende Harkema de score. De na een halfuur ingevallen Simme Hamstra was het goudhaantje. Hamstra zou deze avond uitgroeien tot man van de wedstrijd.

Een mooie voorsprong dus bij rust. Helaas deed de thuisploeg deze vrijwel direct na de thee teniet. Het antwoord van Harkema kwam snel. Vier minuten na de 1-1 kwam Harkema weer aan de leiding. Opnieuw heette de schutter Simme Hamstra. Het derde en laatste doelpunt van de avond kwam van Jesper Hoeksma, die nauwelijks 48 uur nadat hij zijn eerste officiële treffer voor het vlaggenschip scoorde de partij in Garyp in het slot schoot. Op aangeven van uitblinker Simme Hamstra overigens (foto: archief Klaas Elzinga). Kleine smet op de wedstrijd was dat aan Harkemaster zijde twee strafschoppen werden gemist. Gelukkig deerde het niet.

Zo maakt Harkema O19 een mooie opmars op de ranglijst. Op basis van het aantal verliespunten staan er slechts drie ploegen hoger. Er volgen echter nog 5 wedstrijden, waarvan de eerstvolgende over exact een week, thuis op De Bosk tegen virtuele koploper Grijpskerk. Een mooie gelegenheid dus om deze topper te aanschouwen!