Facebook Toestaan Niet toestaan

Nieuwe uit tenues SPEAK.NL levert het tweede uit bij Ropta boys terechte 3 punten op.

19 mei 2022 17:00

Jappie Borger

Gestoken in het volledig nieuwe tenue van SPEAK.NL trad het tweede woensdagavond aan in Oosternijkerk. Tegenstander Ropta boys verkeerd nog in degradatienood. Na afloop van deze wedstrijd is dit nog steeds zo. Harkema Opeinde won de uitwedstrijd met 1-2.

In de eerste helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd. Wel was het tweede voetballend de meerdere. Ropta boys compenseerde dit door vooral veel inzet. Toch kwamen de mannen vanTjip v/d Bij en Wiebren Eilander op een 0-1 voorsprong. Hierna ging het tweede wat gemakkelijker voetballen en kwam de voorsprong voor rust niet meer in gevaar.

Na rust kwam totaal onverwacht op 1-1. De scheidsrechter zag een overtreding net buiten de 16 meter. De vrije trap werd op fraaie wijze binnen geschoten. Hierna was het nog maar een ploeg dat voetbalde. Harkema Opeinde ging op jacht naar de 2-1. Het was Geert die net als de 0-1 ook voor de 1-2 voorsprong zorgde. Hierna kwam het tweede niet meer in gevaar. Zelf kreeg men nog een aantal prima mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. De 2-1 verdiende voorsprong bleef tot het einde, er waren maar liefst 100 minuten gespeeld staan. Het tweede staat nu stevig in de middenmoot. En kan zelfs met een schuin oog naar plaats5 of 6 worden gekeken.